Kaia 930 x 120

mars2

Davidescu il informeaza pe Predoiu ca judecatorii pitesteni matrasesc padurea Trivale

Continua razboiul derulat de prefectura Argeş şi Direcţia Silvică care solicită Judecătoriei Piteşti anularea împroprietăririlor considerate a fi ilegale în Pădurea Trivale, dar jumate din dosare zac fără soluţionare.

Pentru alte patru, instanţa a dat decizii: în una a câştigat prefectura, în alte trei a pierdut, deşi este vorba despre aceleaşi speţe. În toate aceste cazuri, părţile implicate au făcut recurs.

Prefectul Gheorghe Davidescu şi-a manifestat violent nemulţumirea pentru modul în care se derulează etapele în instanţă cu privire la aceste dosare, acuzând chiar judecătorii că practic sprijină „mătrăşirea pădurii Trivale”. Din acest motiv, doreşte să întocmească un material care va ajunge direct la ministrul Justiţiei. „Sunt total dezamăgit de modul în care instanţa judecătoriei Piteşti tratează procesele intentante, prin indiferenţă şi respingere a acţiunilor noastre de solicitare de anulare a titlurilor de proprietate eliberate ilegal din punctul de vedere al Direcţiei Silvice, pentru că atunci când am iniţiat acţiunile eram şef la această instituţie. Peste câteva zile fac un an şi opt luni de când sunt prefect, deci cele 9 procese au doi ani cel puţin de stat în instanţă. Pentru patru s-a dat soluţii. La una s-a acceptat anularea, în dosarul cu cea mai mică suprafaţă, iar în alte trei pe aceeaşi speţă, s-a respins solicitarea noastră. În cazul lor, am iniţiat recurs, iar în cel în care s-a admis cererea, persoana în cauză a făcut şi ea recurs. În celelalte cinci dosare nu s-a mai făcut un pas în doi ani de zile. Voi aştepta şi celelalte cinci soluţii şi voi face aproape sigur un material către ministrul Justiţie pentru că am convingerea clară că aici este vorba de un abuz şi de o încălcare flagrantă a legii. Nu mă voi amesteca în actul de justiţie, nu mă interesează numele celui care judecă aceste dosare dar aici sunt semne clare şi aş vrea ca ministrul Justiţiei să ştie că aici nişte judecători de la Piteşti sunt amestecaţi în această mătrăşire a pădurii Trivale”, a afirmat prefectul.

 

Vestea bună este că ministrul Mediului a dat asigurări că în cel mult două săptămâni, dosarul cu avizarea pădurii Trivale drept arie protejată va ajunge la Guvern, care va putea stabili totul printr-o hotărâre al cărei efect final va fi stoparea oricărei defrişări în zonă. „O arie protejată exclude în totalitate defrişarea sau amplasarea de construcţii. Cât voi fi eu aici nu se va mai retroceda niciun metru din pădurea Trivale. Toate suprafeţele aflate în instanţă acum, fac parte din suprafaţa ariei care va fi protejate”, a mai afirmat prefectul.

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90