NOR CURIER 930X122

    smartphone

    De ce plătiţi mai mult la telefon

    Ne-a vizitat la redacţie un piteştean care ne-a reclamat faptul că, deşi are un abonament din care nici nu foloseşte toate minutele de convorbiri telefonice, este taxat la final de lună cu costuri suplimentare. Omul doreşte un răspuns, aşa că ne-am interesat şi am aflat că smartphone-urile infectate cu viruşi trimit sms-uri către numere cu suprataxă, fără ca proprietarul să îşi dea acordul, aceasta ducând la costuri suplimentare.

    Principala sursă de infectare a telefoanelor sunt aplicaţiile nesigure. Practic, aproape 30% dintre ameninţările informatice detectate pe terminalele cu sistem de operare Android (de la Google) trimit sms-uri către numere speciale cu tarif premium.

    Aşa reiese dintr-un raport realizat de specialiştii Bitdefender, pe terminalele din România, dotate cu soluţia Bitdefender Mobile Security.

    Astfel, viruşii din familia Android.Trojan.SMSSend ocupă primul loc în clasamentul ameninţărilor informatice pe luna iulie.

    Spre comparaţie, la nivel global, cel mai întâlnit virus pe terminalele cu Android este Trojan.Fakedoc.A. Aplicaţia pretinde că ar ajuta la conservarea bateriei, însă, în realitate, trimite către un server controlat de atacator informaţii care contribuie la adaptarea reclamelor pe care le primeşte utilizatorul.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90