930×122 CAPRA 5

    PenitenciarulColibasi06

    Ecologizare cu pușcăriași

    Luni, 22 aprilie, este sărbătorită la nivel mondial Ziua Pământului. Pentru a marca momentul, penitenciarul Colibaşi va participa cu 10 persoane private de libertate clasificate în regim închis la o acţiune de ecologizare şi plantare de arbuşti de afini în cartierul Colibaşi, în zona staţiei de epurare Mioveni.

    Acţiunea începe la ora 9. Activitatea se desfăşoară în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni.  Acest demers se derulează în cadrul unui contract de voluntariat încheiat de penitenciarul Colibaşi cu Primăria Mioveniului pentru o perioadă de 3 luni (4 martie – 31 mai 2013). Obiectul acordului constă în implicarea persoanelor private de libertate, în regim de voluntariat, în activităţi de strângere a deşeurilor, de protecţie împotriva excesului de apă, de combatere a eroziunii solului şi de plantare de puieţi în zonele limitrofe oraşului Mioveni.

    „Participarea persoanelor private de libertate din penitenciarul Colibaşi la acţiuni de acest gen urmăreşte trei scopuri majore: dezvoltarea spiritului civic şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, formarea unei atitudini pozitive faţă de muncă şi conştientizarea importanţei conservării mediului înconjurător. În continuare, penitenciarul Colibaşi îşi arată disponibilitatea de a sprijini comunitatea prin încheierea de acorduri de voluntariat cu orice persoană juridică de drept public sau de drept privat, fără scop patrimonial, pentru desfășurarea unor activităţi de interes public”, afirmă subcomisarul Raluca Dinişor, purtător de cuvânt al penitenciarului Colibaşi.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90