930 x122 grota rece

PenitenciarulColibasi06

Deţinuţii o duc bine…

Persoanele private de libertate o duc mai bine decât mulţi dintre românii ajunşi sub pragul sărăciei. Printre altele, puşcăriaşii beneficiază de regim all inclusive cu activităţi distractive, educaţie şcolară şi cursuri de formare profesională.

Pentru un singur deţinut, statul cheltuieşte lunar 2.340 de lei, o sumă care depăşeşte cu peste 800 de lei salariul mediu net pe economie al unui român.

În cei peste 2.300 de lei cheltuiţi lunat pentru deţinuţi intră atât cheltuielile cu hrana, cât şi salariile personalului, utilităţile, medicamentele, dezinsecţia şi deratizarea.

Potrivit normelor în vigoare, alocaţia de hrană pentru un deţinut sănătos este de 4,36 de lei pe zi, în timp ce condamnaţii bolnavi beneficiază de 5,03 lei pe zi.

Cei mai mulţi dintre deţinuţi au parte de trei mese pe zi (mic dejun, prânz şi cină), însă cei bolnavi de diabet mănâncă de cinci-şase ori pe zi. Persoanelor private de libertate adepte ale altor religii li se asigură regimuri alimentare specifice.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3