Kaia 930 x 120

oltchim

Demisie la Oltchim

Oltchim, „patronul” petrochimiei din Pitesti, a ramas fara unul dintre cele mai importanti oameni din conducerea sa. Alexandru Bucsa si-a dat demisia din functia de director general adjunct pe probleme financiare al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), dupa un mandat de doi ani, invocand motive personale.

El a fost numit in functie in octombrie 2009, miza din spatele numirii sale fiind ajutarea companiei sa atraga finantare de la banci pentru a reporni rafinaria Arpechim. Pana la plecarea sa, sectiile de petrochimie ale combinatului din Pitesti nu au fost redeschise, iar compania nu a reusit sa atraga imprumuturi pentru capitalul de lucru necesar redeschiderii rafinariei.

In august actionarii Oltchim au aprobat atragerea unui imprumut de 150 milioane de euro cu scopul finantarii capitalului de lucru necesar redeschiderii Arpechim, precum si a unui imprumut de 100 milioane de euro pentru investitii. Ministerul Economiei detine 55% din actiunile Oltchim, iar principalii actionari minoritari sunt grupul german PCC si fondul de investitii britanic Carlson Ventures, care au impreuna 32% din companie.

Plecarea lui Bucsa de la Oltchim vine in contextul in care statul se afla in discutii cu principalele banci creditoare, BCR si Banca Transilvania, pentru a converti datoriile in actiuni ale companiei. Cele doua banci au creditat Oltchim cu peste 110 milioane de euro in ultimii ani, potrivit rapoartelor companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90