930 x122 grota rece

    casapelerinului

    Desfranarea bate la usile Bisericii

    Conform saptamanalului Ancheta, unul dintre capii Bisericii Ortodoxe argesene, si anume consilierul eparhial Caliopie Ichim, ar fi fost chemat sad ea cu subsemnatul la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Este vorba de un dosar bazat pe informatii cum ca banii din donatii pentru copiii fara familii si pentru sarmani ar fi mers catre afacerile « prospere » ale Bisericii…

    Dupa ce in urma cu doua saptamani Garda Financiara Arges a facut un control la restaurantul Casa Pelerinului din Curtea de Arges unde ar fi fost descoperite unele nereguli, inclusiv elemente de evaziune fiscala, cazul a intrat in atentia DNA. Procurorii DNA au demarat o ancheta al carei scop este, conform saptamanalului citat, sa adune cat mai multe informatii legate de donatiile institutiilor catre Biserica. Se pare ca o parte din aceste donatii ar fi fost directionata catre hotelul Bisericii din Curtea de Arges si spre o balastiera.

    Avocatul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, Corina Yunker, a declarat ca nu stie de un asemenea dosar. Cercetarea se pare ca a pornit ca urmare a unei sesizari indreptate impotriva consilierului Caliopie, cel despre care se spune ca « face si desface » treburile in curtea Arhiepiscopiei.

    Avocatul institutiei apreciaza ca pozitia ocupata de consilier in Arhiepiscopie nu i-ar permite acestuia sa deturneze fonduri. Caliopie are in grija, in schimb, patrimoniul si cladirile. La randul sau, Caliopie a declarat ca nu Arhiepiscopia este cea cercetata in acest dosar, ci institutiile care au facut donatiile vizate. Problema legata de moralitatea unei asemenea constructii precum Casa Pelerinului ramane, totusi. Este impardonabil ca un asemenea asezamant dedat multor placeri lumesti sa aiba la baza tocmai oamenii Bisericii…

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3