930 x122 grota rece

    restaurant_argesul

    Detalii despre afacerea Zara la Pitesti

    Ziarul Financiar a anuntat ca retailerul spaniol Inditex, care detine brandul Zara, va deschide pana la finalul acestui an primul sau magazin in Pitesti intr-o cladire veche de peste 110 ani plasata in centrul orasului. Este vorba de cladirea fostului restaurant Argesul, o cladire monument istoric, una din putinele de acest gen care s-au mai pastrat in zona centrala a municipiului.

    Lucrarile de reabilitare si amenajare a spatiilor din aceasta cladire au inceput deja. Conform calculelor Ziarului Financiar, deschiderea magazinului, care se va intinde pe o suprafata de peste 1.000 de metri patrati, va necesita peste doua milioane de euro, tinand cont ca spaniolii investesc in medie 2.000 de euro pe metru patrat in amenajarea noilor unitati. Inditex a incheiat 2009 cu afaceri de circa 75 milioane de euro, contributia cea mai mare, de circa 46 milioane de euro, venind din partea Zara, care are circa 400 de angajati.

    Zara este printre cele mai profitabile branduri de fashion (moda) prezente in Romania. Cladirea din Pitesti a apartinut familiei Forstiropol si a trecut, in urma cu 60 de ani, in administrarea statului, iar din 1994 este detinuta de compania Cardinal Triumf, firma privatizata la acea vreme prin metoda MEBO (privatizare in masa prin care salariatii firmei devin actionari). In prezent, Cardinal Triumf este controlata de Doru Pavel (33,3%), Gheorghe Miu (33,3%) si Constantin Oprea (33,3%), potrivit datelor de la Registrul Comertului. Multi ani, in cladire a functionat restaurantul Arges, dar in ultimul timp obiectul de activitate era de magazin universal.

    Acesta este al doilea spatiu comercial stradal in care spaniolii deschid un magazin Zara la nivel local, primul fiind cel de la parterul Unirea Shopping Center, deschis in prima parte a lui 2009.

    De asemenea este primul magazin din Romania care va fi inaugurat intr-o cladire istorica.

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90