EcoMoto 930×122

    maidanezi_cu_om

    Dezbatere publica la Pitesti despre maidanezi

    Grupul de Advocacy, in parteneriat cu Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) organizeaza marti, 7 februarie, o dezbatere publica despre maidanezi in Arges. Este prima dezbatere de acest tip care se va desfasura in judetul nostru. Evenimentul va incepe la ora 17 la Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu din Pitesti.

     

    Plecand de la premisa ca „problema cainilor comunitari este una veche, mentinuta si agravata prin absenta unor programe corecte, eficiente, de administrare a situatiei si care afecteaza cetatenii sub diverse forme si la diferite niveluri”, dezbaterea isi propune „promovarea unor programe civilizate, corecte, eficiente, unitare la nivel national, care trebuie sa reprezinte un deziderat al societatii pentru o rezolvare de succes si in acord cu principiile eticii moderne”.

    O comisie de expert, din domeniul juridic, medicina veterinara, filologie si jurnalism, protectia animalelor va elabora un raport sinteza continând rezultatul opiniilor colectate, precum si concluzii si recomandari pentru decidentii politici.

    Sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiilor publice locale si judetene, politicieni locali, reprezentanti mass-media, reprezentanti ai ONG-urilor si reprezentanti ai diverselor grupuri de interese.

    Initiatorii pun la dispozitie motivatia audierii publice o minima bibliografie, iar pentru cei interesati in a depune depozitii, procedura, regulamentul si formularul de inregistrare, la adresa web: www.vinovatiifaravina.info.

    „Avand in vedere ca problema cainilor comunitari este una cu impact emotional atat pentru iubitorii de animale cat si pentru opozantii acestora ceea ce suscita uneori discutii, dorim sa mentionam ca, in conformitate cu regulamentul, nu este permisa niciun fel de alta interventie din sala in afara celor care au optat pentru sustinerea orala a depozitiei”, mentioneaza organizatorii.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90