NOR CURIER 930X122

diaconescu_catuse

Diaconescu retinut 29 de zile pentru santaj!

Pitesti. 23 iunie. 2010.Procurorii DNA Bucuresti au emis miercuri dimineata un mandat de retinere pentru 29 de zile pe numele patronului OTV, Dan Diaconescu, pentru acuzatia de santaj si amenintare.

In aceasta dimineata la ora 05:25, magistratii Judecatoriei setorului 1 din Bucuresti au decis arestarea preventiva a lui Dan Diaconescu si Doru Parv, pentru 29 de zile. Avocatii celor doi sustin ca nu exista probe suficiente pentru arestarea patronului OTV, Dan Diaconescu si a realizatorului tv Doru Parv si au depus deja cereri de recurs la decizia luata. Aparatorul lui Doru Pârv a declarat ca judecatorul s-a pronuntat extrem de repede, in contextul in care nu a avut timp suficient pentru a analiza cele sapte volume ale dosarului.
Intre timp zeci de sustinatori otevisti aflati in fata Judecatoriei Sectorului 1 cu pancarte in maini au asteptat decizia toata noaptea, scandand mesaje de sustinere pentru Dan Diacaonescu. Pe pancarte se puteau citi slogane ca „Eliberati liderul poporului” sau „Libertate pentru Dan!”. Majoritatea sustinatorilor lui Dan Diaconescu care si-au petrecut nopatea in strada au fost persoane varsnice, unii veniti din localitati aflate la mare distanta de Capitala.
In rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu – datata 18 iunie – se arata ca acesta, „in calitate de administrator si realizator de programe la postul OTV, ar fi exercitat acte de amenintare, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Dorel Petru Parv, cu scopul de a determina persoana vatamata, Ion Mot, primarul comunei Zarand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro”. Sub presiunea acestor amenintari, din suma pretinsa initial, ediul din Zarand ar fi platit efectiv 30.000 euro si 4.200 lei. „Amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand”, potrivit documentului citat.
Avocatul Daniel Fenechiu declara, luni, ca singura proba pe care o au procurorii impotriva lui Diaconescu ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand pe postul OTV acesta anunta prezentarea „unor imagini incendiare” referitoare la adresa primarului din Zarand, Ion Mot. El preciza ca denuntul facut de primar s-a indreptat doar impotriva lui Doru Parv, iar acesta din urma nu a dat declaratii potrivnice lui Dan Diaconescu in fata procurorilor.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90