930 x122 grota rece

accident

DIGI24: PATRONUL HEXI PHARMA, DAN CONDREA, MORT ÎNTR-UN ACCIDENT

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit în această seară într-un accident rutier, potrivit Digi24.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Accidentul, înregistrat la Ambulanță la ora 18:58 (conform lui Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov), s-a produs pe drumul județean 101 între Buftea și Corbeanca, județul Ilfov. Autoturismul la volanul căruia s-ar fi aflat Dan Condrea ar fi ieșit de pe carosabil în decor cu viteză mare și ar fi lovit tangențial cu partea stângă un copac de pe marginea drumului, din impact ar fi atins razant un altul (ambii în linie dreaptă) și apoi ar fi ricoșat într-un șanț. Citând surse din Poliție, Digi24 informează că nu există urme de frânare și că șoferul, care și-ar fi pierdut viața pe loc, este desfigurat. Asocierea cu Dan Condrea s-ar fi făcut pentru că în sau lângă autoturism s-ar fi găsit actele patronului de la Hexi Pharma. De asemenea, la faţa locului ar fi fost chemată soţia lui Condrea, care l-ar fi recunoscut după haine. În mașină s-ar fi aflat doar patronul Hexi Pharma.

Digi24 informează că sunt luate în calcul trei ipoteze: accident, sinucidere sau crimă. Deocamdată nu există nicio confirmare oficială.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, ar fi vândut dezinfectanți diluați în spitale, iar multe dintre achiziții ar fi fost făcute prin încredințare directă sau licitații dubioase, potrivit dezvăluirilor făcute de Gazeta Sporturilor. Cazul este anchetat de autorități, iar Dan Condrea fusese audiat de procurori. (Foto: tolo.ro, realitatea.net și stirileprotv.ro)

UPDATE 1: tolo.ro: „La câteva minute, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a vrut să facă o declarație. N-a spus-o direct și oficial, dar lasă să se înțeleagă că îi e realmente teamă și pentru soarta lui.

– Bună seara, ce doriți să spuneți?
– Că mâine ne vom întruni în comisia parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului.

– Sunteți sigur că exista o echipă de filaj?
– Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu existe este imposibil! Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mâncare, ci care a participat la o operațiune criminală, de pe urma căreia au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

– Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție, decât în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
– Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară! Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

– Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
– Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întâmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot! Mâine se poate întâmpla oricui!”

Antena 3 – surse: Dan Condrea, filat de oameni ai Parchetului General/Condrea urma să fie reținut mâine de procurori.

Realitatea TV: Motorul, la 20 de metri distanță de restul autoturismului, un Opel. Mașina aparținea, în acte, tatălui, decedat, al lui Dan Condrea.

UPDATE 2: Purtător de cuvânt al Poliției Ilfov: Nu există urme de frânare/Sunt doi martori: un biciclist și șoferul unui autovehicul depășit de autoturismul implicat în accident/Autoturismul a fost ridicat pentru expertizare/Accidentul a fost semnalat la numărul unic de urgență 112 la ora 18:47/Accidentul s-a produs în localitatea Tamași (n.r. – sat al comunei Corbeanca)/Actele găsite sunt pe numele Dan Condrea/Șoferul avea 39 de ani/Poliția ia în calcul varianta sinuciderii/. Martor: „Avea 150 – 160 de km pe oră”.

UPDATE 3: Victor Ponta/Facebook – „Dumnezeule! Chiar e șocant! Ce se întâmplă în țara noastră?!? Cum e posibil așa ceva?!? Cine are putere să facă așa ceva?!? Ce știa acest om și cine se temea de ce știa el?!?
Din păcate, România în 2016 înseamna frică, suspiciune și forțe nevăzute care, de fapt, ne decid viața! PS – Am văzut că a confirmat și Comisia de Control a SRI că în mandatul meu de aproape 4 ani ca prim-ministru nu am primit NICI MĂCAR O SINGURĂ INFORMARE pe tema „Hexi Pharma”/la fel în mandatul de 3 ani al premierului Emil Boc!!” 

UPDATE 4: Dosarul morții lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat pentru Mediafax procurorul general al României, Augustin Lazăr: „Dosarul va fi preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetări. Autoturismul a fost ridicat şi dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Toate probele ridicate de la faţa locului au fost conservate.” Procurorul Romulus Varga anchetează și cazul „Hexi Pharma”.

UPDATE 5: Cătălin Tolontan Facebook: „Condrea era așteptat să-și ia fetița de 10 ani! Fosta soție: ”Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine!”/Unul dintre ultimele SMS-uri ale lui Condrea: „Stați liniștiți că nu o să mai lucrez în domeniu”.

UPDATE 6: Vicepreşedintele comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Octavian Marius Popa, cere şi el, alături de Sebastian Ghiţă, convocarea unei şedinţe a comisiei, afirmând că moartea lui Dan Condrea ridică multe semne de întrebare, anunță Mediafax. „Eu l-am sunat pe dl. Georgian Pop (preşedintele comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI – n.r.). Iniţial telefonul suna ocupat. După aceea nu mi-a răspuns. Nu am putut să-l contactez. O să încerc dimineaţă. Şi eu cred că trebuie să ne întâlnim, să vedem ce e de făcut. (…) Capac peste toate, apare acest accident, această moarte, care ridică semne de întrebare. Eu cred că nu degeaba este îngrijorat Sebastian Ghiță.”, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, deputatul PNL Octavian Marius Popa.

El a mai spus că moartea lui Dan Condrea ridică anumite semne de întrebare: „Eu cred că trebuie să primim nişte răspunsuri, că altfel fiecare dintre noi ne putem gândi la orice – că s-a sinucis sau că a fost o crimă, un asasinat, cine ar fi putut să organizeze aşa ceva, o întrebare de ce nu a fost arestat sau dacă nu a fost arestat, de ce nu era supravegheat atent. Dl. Sebastian Ghiţă spunea că era filat, iar eu înclin să-i dau dreptate, fiindcă dacă a fost lăsat în libertate, singura explicaţie logică este că l-au lăsat în libertate fiindcă vor apărea elemente noi, dar atunci trebuia să fie supravegheat 24 din 24 de ore, nu doar cu program între orele 8-16.”, a adăugat Popa pentru Mediafax.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90