NOR CURIER 930X122

Din inimile noastre, pentru inima lui

inima Dacă l-aş fi văzut l-aş fi strâns în braţe şi ştiu că nu aş fi putut opri lacrimile ce-ar fi căzut din părere de rău pentru el, dar şi pentru micimea şi neputinţa mea şi a noastră a tuturor. E doar un copil! Un copil pe umerii căruia Dumnezeu, dintr-un motiv numai de El ştiut, a lăsat o povară greu de dus, greu de înţeles.
Adrian Oprea are doar şapte ani şi jumătate şi ghionul vieţii lui se numeşte Sindrom Down.

S-a născut cu acest sindrom şi, ca şi când nu ar fi fost suficient, la puţin timp după naştere au apărut şi complicaţiile de natură cardiacă. Am în faţă o mulţime de acte unde scrie ,,negru pe alb” că Adrian a fost diagnosticat cu maladie congenitală de cord complexă. Pe înţelesul tuturor, micuţul de şapte ani are două găuri în inimă. Au fost trei, dar de una a scăpat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale care s-a desfăşurat în urmă cu şase ani, în Italia, la un institut de specialitate din Bologna. Nici medicii din România, nici cei din Italia nu i-au dat atunci prea multe speranţe de viaţă. Şi totuşi, Dumnezeu a vrut să fie altfel. Adrian are acum şansa unei operaţii prin care să se rezolve problemele de la inimă. Speranţa a venit de la doamna Angela Georgescu, medic cardiolog la Centrul Medical
Dr. Luca, care i-a sfătuit pe părinţii lui Adrian, Ion şi Liliana Oprea, să ia legătura cu medicii de la spitalul din Târgu Mureş. Acolo, în urma anumitor investigaţii medicale, Adrian ar putea fi operat. Numai că părinţii nu pot să facă faţă tuturor cheltuielilor necesare în asemenea situaţii. Locuiesc în comuna Cocu şi sunt oameni serioşi, muncitori, dar veniturile pe care le au nu sunt suficiente. Numai cine nu a trecut prin spitale şi cine nu a avut probleme atât de mari nu ştie ce înseamnă asta. De aceea, misiunea mea şi a colegilor mei de la ziarul ,,Argeşul” nu este atât de uşoară. Încercăm să ajungem la inimile dumneavoastră pentru ca inima lui Adrian ,,să lupte să bată în continuare în uşa vieţii”, după cum spunea colegul meu Mircea. Poate că Dumnezeu ne dă şansa să facem, împreună, o faptă bună. Împreună, dar fiecare după puterile sale. Pe 12 aprilie, Adrian Oprea va fi internat la spitalul din Târgu Mureş.
Până atunci, orice bănuţ donat în contul RO 78BACX0000000462463000 deschis la UNICREDIT pe numele Ion OPREA va fi de mare folos. Va fi un bănuţ pentru viaţă. Ce ziceţi, încercăm? De dragul acestui copil despre care ştiu doar, de la doamna Elena Pârvu, profesoara lui de logopedie, că este foarte cuminte şi extrem de receptiv. Şansa lui depinde de solidaritatea de care suntem noi capabili. N-ar fi frumos să-l îmbrăţişăm după operaţie? N-ar fi frumos să ştim că o bătaie de inimă vine şi din fapta noastră bună?  Şi apoi… Dumnezeu întotdeauna ne răsplăteşte faptele bune şi ne înmulţeşte darul.
Aurora Ghiţă

Acest articol poate fi citit şi în numărul din 10 martie al cotidianului Argeşul

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3