Donaris 930 x 122

cod_galben_iarna

Din nou Cod Galben pentru judetul Arges

Prefectura Arges a primit luni, 21 iunie, o noua atentionare de la Guvern cu cod galben de ploi si vijelii. Atentionarea este valabila pana pe 22 iunie. Aceleasi fenomene meteo sunt prognozate de meteorologi si pentru alte 18 judete din tara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand de luni, 21 iunie, de la ora 19.00 si pana marti, 22 iunie, ora 9.00, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot avea aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. In Arges ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.

Judetele avertizate cu cod galben sunt Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Caras-Severin, Hunedoara, Timisoara, Arad, Bihor, Cluj, Alba, Sibiu si Brasov. Potrivit hartii intocmite de meteorologi, ultimele cinci judete se vor confrunta doar partial cu fenomenele anuntate.

Bucurestiul si judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov au fost pana duminica seara, 20 iunie, sub averizare cod galben de ploi si vijelii.

Vijeliile si ploile puternice au dat mari batai de cap in Arges, in unele zone inregistrandu-se intreruperi ale curentului electric sau inundari ale gospodariilor. Astfel de fenomene au fost inregistrate si in Pitesti in zona Calea Campulung, acolo unde si in 2005 au fost gospodarii inundate.

{loadposition inside}

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90