930×122 CAPRA 5

THEODOR_NICOLESCU_DEPUTAT_1

Din nou examen de admitere la liceu?

Examenul de admitere la liceu ar putea fi reintrodus!

Revenirea la vechiul sistem ar urma să se facă în cazul în care Parlamentul va aproba o inițiativă legislativă în acest sens la care coautor este deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu.

Parlamentarul liberal explică pentru epitesti: „Argumentul principal este că nu avem un sistem unitar și precis de acordare a notelor în școala gimnazială. De altfel, ministrul Educației a recunoscut că aceasta este o problemă și a propus reducerea ponderii pentru admiterea în liceu a mediei din școală. Consider că un examen este de natură să îi determine pe copii să se pregătească mai bine și să facă mai competitiv sistemul de învățământ”, precizează deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu.

Amintim că, începând din noul an școlar, în media finală pentru admiterea la liceu media anilor de gimnaziu va conta doar în proporție de 25%. Până de curând, ponderea era de 50%. Prin urmare, media de la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a va avea o pondere de 75% în media finală pentru admiterea în învățământul liceal. Dacă inițiativa legislativă la care Theodor Nicolescu este coautor va trece de Parlament, nu vor mai conta nici media notelor de la gimnaziu și nici media de la Evaluarea Națională, urmând să se revină la sistemul cu examen pentru admiterea în liceu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90