NOR CURIER 930X122

garapitesti

Dispar barierele din Pitesti?

CFR desfiinteaza o cursa de traditie în Arges. Este vorba de un traseu care leaga doua municipii din Arges, traseu pentru care a scazut insa dramatic interesul calatorilor.

CFR Calatori, operatorul feroviar national, a anuntat ca va disponibiliza 923 de angajati, urmand sa desfiinteze cursele de pe 19 sectii de circulatie si sa anuleze mai multe trenuri pentru redresarea societatii, potrivit planului de reorganizare.

Motivul pentru care are loc aceasta restructurare a activitatii este reducerea numarului de calatori. Între liniile pe care vor fi desfiintate curse se numara si cea dintre Pitesti si Curtea de Arges.

In acest context, revine in actualitate un plan mai vechi al autoritatilor locale care propuneau intr-o vreme scoaterea liniei de cale ferata in afara Pitestiului. In locul acesteia, autoritatile aveau in plan construirea unei artere rutiere care sa fluidizeze traficul pe relatia Prundu – Bascov.

Compania va închide si cursele pe rutele Bucuresti – Oltenita, Giurgiu – Gradistea, Ploiesti Nord – Maneciu, Babeni – Alunu, Simeria – Hunedeoara, Crasna – Husi, Medgidia- Negru Voda si Marasesti – Panciu.

Astfel, barierele din Pitesti la nivel cu cale ferata nu ar mai avea rost, în conditiile în care trenul nu va mai circula pe ruta spre Curtea de Arges…

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90