Donaris 930 x 122

    saracie__batran

    Doar 14 fara adapost sunt din Piteşti…

    Din cauza condiţiilor meteo grele, zeci de oameni ai străzii au luat cu asalt adăposturile pe care autorităţile locale din Piteşti le-au pus la dispoziţie. La cele două adăposturi – Speranţa din Găvana şi cel de la căminul fostului Liceu de Chimie – au fost înregistrate şi 43 de persoane pe noapte.

    Dintre acestea, însă, doar 14 sunt din Piteşti. Restul sunt persoane din Căteasca, Bascov, Costeşti, Rociu, Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel dar şi din alte judeţe (Teleorman, Olt).

    Printre cei care au solicitat adăpost sunt şi oameni bolnavi, iar primarul Tudor Pendiuc a spus că aceştia trebuie trataţi special.

    În acest sens, edilul a spus că va avea o discuţie cu prefectul Gheorghe Davidescu pentru a se găsi o soluţie. In unele cazuri este nevoie chiar de operatii.

    De exemplu, o femeie din Lunca Corbului care s-a adăpostit în aceste centre are nevoie de o operaţie anevoiasă, având o tumoră gigant la care trebuie să se intervină cât mai curând.

    Primaria mai are gata un adapost de noapte, in Nord, insa nu ii poate da drumul din cauza ca nu dispune de personalul necesar. A facut demersurile la Guvern pentru a obtine aprobare sa angajeze oameni, dat fiind ca posturile in administratie sunt blocate, dar inca nu a primit niciun raspuns.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90