930X122 MAIA

somer

Doar 211 locuri de munca in Arges

Cand tara are o crestere economica de 0,2% pe ultimul trimestru, asa cum reiese din ultimele date furnizate de statisticieni, nu prea sunt motive de impaunare. Si totusi, guvernantii se umfla in pene si sustin ca macar suntem pe crestere, nu in stagnare sau in declin. Cel mai bine se vede insa ca lucrurile nu decurg asa cum ar trebui in ceea ce priveste locurile de munca vacante.

In ultima saptamana, in Arges sunt disponibile doar 211 locuri de munca, insa tot sunt mai multe decat in saptamanile anterioare (cand numarul joburilor era de sub 160). Cele mai multe slujbe sunt disponibile pentru persoanele fara studii superioare, in special pentru ospatari, lucratori in comert si muncitori in domeniul confectiilor.

In Bucuresti- 1.467 – sunt cele mai multe locuri de munca, urmat fiind de Iasi- 640, Cluj- 607 si Calarasi- 371. Cele mai putine slujbe sunt in Caras-Severin- 15.

Nu cu foarte multe luni in urma Argesul raporta peste 700 de locuri de munca vacante saptamanal, ceea ce il plasa imediat dupa Bucuresti. Acum, doar munca sezoniera ce mai scoate la iveala cate un job pe ici pe colo, angajatorii fiind in continuare prudenti.

Daca vorbim de personal cu studii superioare, in Arges se cauta inginerii. Numai ca facultatile noastre au produs fie economisti si jurnalisti pe banda rulanta (care nu au unde profesa), fie ingineri de o din ce in ce mai slaba calitate profesionala. In aceste conditii devine clar ca si sistemul de educatie trebuie reformat.

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90