New Profesional Consult 930 x 122

    gunoi.1

    Doar 2.200 de tone de deşeuri reciclate în tot judeţul!

    Conform reglementărilor europene în materie, cantitatea de deşeuri care trebuie reciclate este de 15% din totalul cantităţii colectate. În Argeş, această ţintă este departe de a fi atinsă. Astfel, în tot judeţul sunt colectate anual circa 154.000 de tone de gunoaie de tot felul.

    Din aceasta, doar 2.268 de tone sunt reciclate în judeţ. Ceea ce înseamnă cam 1,5%, de zece ori mai puţin decât norma solicitată de Uniunea Europeană.

    La acest procent scăzut contribuie nivelul redus de educaţie privind colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi reticenţa unor cetăţeni de la ţară privind implementarea sistemului de colectare.

    În momentul de faţă, în judeţ se desfăşoară o campanie de colectare selectivă a deşeurilor din sticlă. Campania este derulată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Servsal aflată în relaţie cu Consiliul Judeţean Argeş şi care este aferentă proiectului de management integrat al deşeurilor al cărei primă realizare concretă este groapa ecologică de gunoi de la Albota.

    Urmează să fie achiziţionate sisteme specifice de colectare şi recipienţi, dar şi să fie finalizată procedura de licitaţie privind desemnarea operatorului de colectare.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90