Donaris 930 x 122

sfinti1.003

Doi sfinţi la Piteşti

Mii de credincioşi au fost sâmbătă, 5 mai, în zona centrală a Piteştiului pentru a întâmpina moaştele a doi sfinţi, o premieră pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Este vorba de moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica şi ale Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş. Zeci de jadarmi şi de poliţişti locali au asigurat ordinea la această procesiune care s-a desfăşurat pe traseul Biserica Sfântul Gheorghe – Schitul Trivale. Peste 200 de preoţi şi călugăriţe au făcut parte din cortegiu, iar Irineu, mitropolitul Olteniei, a însoţit moaştele Sfântului Calinic.

Procesiunea a atras pe tot traseul credincioşi care au dorit să atingă raclele sfinţilor, iar tot timpul mare parte din membrii cortegiului au purtat lumânări aprinse. Primarul municipiului, Tudor Pendiuc, ne-a declarat că aceasta este o premieră pentru oraş.

Pe tot parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la Schitul din Trivale au avut loc slujbe speciale, iar dimineaţa a fost programată Sfânta Liturghie. Irineu, mitropolitul Olteniei, a spus că „Sfântul a acceptat să rămână la Piteşti”, sugerând că dacă ar fi fost ceva în neregulă cu oraşul nu ar mai fi avut loc procesiunea.

Moaştele Sfântului Calinic au fost aduse la Piteşti din drumul său din Valea Jiului (unde se aflau în procesiune) spre Bucureşti. Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscel, a fost stareţ al mănăstirii de la Cernica şi s-a îngrijit ani buni de moaştele Sfântului, dorindu-şi foarte mult ca acestea să ajungă acum şi în Argeş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3