Donaris 930 x 122

doliu

DOLIU LA UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

Doliu la Universitatea din Pitești. Primul rector al Universității din Pitești (UPIT), profesorul Marin Z. Mocanu, a murit. Anunțul l-a făcut cu puțin timp în urmă actualul rector al instituției, Dumitru Chirleșan.

Citiți și: Zi de doliu. A murit o legendă a fotbalului din România!

„De astăzi, Universitatea din Pitești este orfană de unul dintre părinții săi. Venerabilul Profesor Marin Z. Mocanu, primul Rector al UPIT, a plecat pentru a se reîntâlni cu mulți dintre cei cu care a fondat și a construit universitatea pe care cu toții o iubim.

A fost un adevărat reper de profesionalism, probitate morală și umanism. Fie-i zborul lin spre rai și țărâna ușoară! Dumnezeu să îl odihnească în pace și să îi ierte păcatele!”, transmite rectorul Universității din Pitești (UPIT), Dumitru Chirleșan.

Citiți și: O nouă conducere la Universitatea Pitești!

Marin Z. Mocanu (născut pe 6 august 1926 în comuna argeșeană Mozăceni) a condus Institutul Pedagogic din Pitești (viitoarea universitate) încă de la înființarea instituției, în anul 1962.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90