Donaris 930 x 122

cutremur

DRAMATIC! UN ROMÂN A MURIT ÎN CUTREMURUL DIN ITALIA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma cutremurului care a afectat în cursul nopții regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistență consulară necesară în acest caz.

Citiți și: România, lovită de cutremur în toiul nopții!

Totodată, menţionăm că până în prezent alte două persoane de cetățenie română au fost identificate printre răniţi și se află internate pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

Misiunea diplomatică română menține legătura cu autoritățile italiene competente și întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele două echipe consulare mobile (de la Ambasada României la Roma și de la Consulatul General al României la Bologna) care se află la fața locului, şi acționează coordonat pentru obținerea de informații cu privire la eventualitatea existenței unor alți cetățeni români afectați de seism.

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06.835.233.58 și (0039) 06.835.233.56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051.587.21.20 și (0039) 051.587.22.09, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate în regim de permanență de operatorii Call Center.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe anunță decesul a încă unui român în cutremurul din Italia. (Foto: stiri.acasa.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90