930 x122 grota rece

autostrada-bucuresti-pitesti

Drumul spre Bucuresti, mai scump

Ce-ar insemna daca fiecare drum facut cu masina pe autostrada Bucuresti – Pitesti ar fi taxat? Dar daca pentru fiecare 100 de kilometri din autostrada spre mare, de la Bucuresti, ar trebui sa platim iarasi taxa? Nu este doar un scenariu. Este, de fapt, ceea ce ne pregatesc guvernantii pentru anul viitor.

Argesenii care acum fac in mod frecvent naveta sau deplasari pe autostrada Bucuresti – Pitesti ar putea fi nevoiti de la anul sa scoata bani din buzunar pentru a avea dreptul de a circula pe aceasta, dar si pe autostrada spre mare. Si asta deoarece utilizarea autostrazilor din Romania ar putea fi taxata, din 2011, cu 3 sau 4 euro/100 km, dupa cum a anuntat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

El a precizat ca autoritatile centrale lucreaza la o strategie privind taxarea portiunilor de autostrada aflate pe coridorul IV pan-european (care include si zone din Arges), document care va fi transmis Comisiei Europene. El a adaugat ca intretinerea autostrazilor reprezinta o cerinta a Uniunii Europene intrucat „contribuabilii europeni sunt interesati ca atunci cand dau niste bani pentru autostrazi acestea sa fie intretinute conform normelor UE”.

Intrebat daca autostrazile A1 si A2, Bucuresti – Pitesti si Bucuresti – Constanta ar putea fi la randul lor taxate, ministrul Radu Berceanu a raspuns afirmativ. „Vor fi si ele prinse, pentru ca trebuie si ele intretinute. Probabil ca de anul viitor ar putea fi taxate”, a spus el.

{loadposition inside}

 

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90