EcoMoto 930×122

hartie

Ea este profesoara din Pitești care face minuni cu hârtia! VEZI GALERIE FOTO!

Aurora Brebuleţ are 54 de ani și le predă istoria și cultura civică copiilor de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Pitești. În spatele profesiei de dascăl se află, însă, un adevărat… „meseriaș”.

Citiți și: Exclusiv. Moarte înfiorătoare a unui cadru medical din Pitești, acum!

De 7 ani încoace Aurora are o pasiune mai puțin întâlnită în orașul nostru. Din mâinile unui om blând și sensibil, iubitor de artă și de copii, aşa cum se caracterizează, ies lucruri extraordinare. Cu îndemânare, fantezie și talent, transformă o simplă coală de hârtie într-un minunat obiect de artă. Zambile, lalele, rochii de mireasă, omuleți de zăpadă, obiecte de tip handmade, lebede, maimuțoi, ştrumfi, maci, cocori, ghivece – sunt doar câteva dintre lucrurile create de doamna profesoară prin intermediul artelor Origami, Kirigami și Quilling.

După cum ne mărturisește, totul pornește de la origami, de la împăturirea hârtiei, căreia îi dă anumite forme, fără foarfecă sau lipici. Aurora Brebuleț ne spune că se pot folosi și foarfecele, însă la kirigami, în cazul căreia sunt decupate diferite părţi, iar rezultatul este unul inedit. Discuția noastră continuă cu detalii despre arta Quillingului – utilizarea fâșiilor de hârtie. Rulate în diferite forme și lipite, acestea creează modele unice, modele pe care numai un om talentat le poate realiza şi combina pentru un rezultat dorit.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Deși unele persoane ar fi interesate să cumpere, Aurora preferă să le păstreze, considerându-le inestimabile. Și-a expus cândva marfa în Sighișoara, timp de doi ani, printre tarabele cu chinezării, dar a renunțat pentru că oamenii caută lucruri foarte ieftine și nu poți vinde doar pe… 2 lei ceva în care investești emoțional și artistic, însă, cu bucurie împărtășește creațiile pe blogul său personal și le predă celor mici tehnica dobândită mai întâi din cărți și perfecționată în timp prin imaginația și creativitatea ei. (http://ori-garden.blogspot.ro/ http://www.youtube.com/watch?v=ahsZEVKt0M4 http://www.youtube.com/watch?v=9rqalwB0WEo&feature=share http://ori-garden.blogspot.ro/).

De la educația muzicală căpătată încă din copilăria pe care și-a petrecut-o în Onești, Aurora Brebuleț a pornit cu dreptul în descoperirea artei. Și-a trăit adolescența în Bacău, iar examenul maturității l-a dat în București, la Facultatea de Filozofie-Istorie a Universității. După facultate a venit în Argeș. Un timp a stat în Curtea de Argeș, după care a hotărât să se stabilească în Pitești. Prima sa operă realizată din hârtie a fost o lebădă, la care a lucrat două zile. În aceeași tehnică, a făcut mărturii la nunți și aranjamente pentru masa mirilor și nașilor. De 7 ani participă cu câte o expoziție proprie la Simfonia Lalelelor. În luna decembrie a anului trecut a împodobit un brad de Crăciun cu origami. Bradul a ajuns ulterior în Franța, la o familie care venise în județul Neamț într-o vizită la prieteni. Aurora Brebuleț moștenește din familie acest talent: mama ei se ocupa cu aranjamentele, iar tatăl – cu desenele. Fratele profesoarei este și el un cunoscut grafician.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3