930 x122 grota rece

    CAINELE_DE_AVALANSA

    El este Helios, singurul câine din țară care va salva vieți omenești din avalanșe!

    Salvamont Argeș este singurul serviciu de specialitate din România care are un câine antrenat să salveze oameni din avalanșe. Câinele, pe numele lui Helios, a fost primit ca donație din Franța, mai exact din Savoya, locul în care șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a participat zilele trecute la un stagiu de pregătire pentru conductorii de câini de avalanșe.

    Sănduloiu l-a prezentat pe Helios jurnaliștilor înainte de conferința de presă din această dimineață a Consiliului Județean. Helios (nume dat de francezi), acum în vârstă de numai 7 luni, este din rasa Border Collie. Până acum, Helios a fost antrenat de șeful din Franța al conductorilor de câini pentru avalanșe. Antrenamentele vor fi continuate în România, dar și cu sprijinul francezilor, care vor veni în Argeș. Comenzile de lucru vor fi în limba franceză, iar pentru recompensarea câinelui se va folosi limba română.

    Ion Sănduloiu precizează că Helios va fi apt pentru intervenții în teren începând de la vârsta de doi ani, doi ani și jumătate.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90