930 x122 grota rece

palatul copiilor

Elevi din Pitești premiați la Concursul Internațional „Basmele Reginei Maria”

Ieri, 6 iulie, la Palatul Elisabeta din București, a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul Internațional „Basmele Reginei Maria.”

Citiți și: În Pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Aflat la a XV-a ediție, este organizat de Palatul Copiilor din Craiova și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, şi al Alteţei Sale Regale, Principele Radu.

La ceremonie, care s-a desfăşurat începând cu ora 12,00, au fost prezenţi peste o sută de elevi din Alexandria, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Buzău, Câmpulung, Cluj, Craiova, Iaşi, Lipova, Sibiu, Slatina, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte.

Citiți și: “MLĂDIȚE ARGEȘENE”, MICII FANTASTICI DE LA PALATUL COPIILOR

Felicitându-i pe toţi copiii care au crezut în talentul lor, Principesa Sofia a găzduit, în numele Majestăţii Sale Margareta, în grădina Palatului Elisabeta, ceremonia de premiere a concursului.

Ediția de anul acesta a cuprins trei secțiuni: creație literară originală (basm și pagini de jurnal), artă plastică și artă digitală.

Printre premianți, la secțiunea creație originală de basme și pagină de jurnal, s-au numărat cinci elevi de la Palatul Copiilor din Pitești.

Patru dintre ei sunt de la cercul de Creație literară, coordonat de profesoara Simona Marineață, după cum urmează:

– premiul I a fost obținut de elevul David Benția, premiul al II-lea au luat elevii: Ana Maria Georgescu Ștefan Preoteasa și Andrei Oanță.

De asemenea, premiul I a mai obținut și elevul Andrei Cîrstea, participant la cercul de Cultură și civilizație românească, coordonat de profesoara Mihaela Cîrstea.

Basmele scrise de elevi au fost publicate într-un volum, care a fost înmânat fiecărui premiant împreună cu diploma.

Elevii, părinții acestora și cadrele didactice au avut privilegiul să viziteze o aripă a Palatului Elisabeta, fiind introduși într-o atmosferă cu totul specială.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90