930 x122 grota rece

    PenitenciarulColibasi06

    Dialog în pușcărie între liceeni și deținuți

    Penitenciarul Colibaşi, din Mioveni (Argeș), a primit la finalul acestei săptămâni vizita unui grup de 41 de elevi din licee din Argeș, însoţiţi de cadre didactice şi reprezentanţi ai instituţiilor locale. Vizita a fost organizată la solicitarea asociaţiei „Cred în Tine”.

    Acțiunea se înscrie într-un proiect de reducere a violenţei în rândul tinerilor şi de conştientizare a efectelor negative pe care detenţia le-ar putea avea asupra acestora.

    Liceenilor le-au fost prezentate spaţiile de deţinere, cluburile de activităţi educative, sălile de clasă pentru şcoală, biserica unităţii, atelierele, brutăria şi bucătăria unde se prepară hrana persoanelor private de libertate. De asemenea, adolescenţii au fost informaţi despre drepturile şi obligaţiile pușcăriașilor şi despre regimurile în care se execută pedeapsa cu închisoarea.

    În încheiere, liceeni au luat parte la o dezbatere cu patru deținuți, mediată de psihologul penitenciarului, discuţie care a avut ca principal obiectiv reliefarea consecinţelor negative şi pierderile în plan social şi familial ce decurg din comiterea unei fapte penale şi din privarea de libertate.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90