Eurial 930 x 122

Ești student? Vrei să fii big brother pentru un elev sărac de liceu?

După ce a anunțat organizarea unei competiții între cele mai bune 5 licee teoretice din Argeș, competiție care apoi să devină regională, prefectul Cristian Soare vine cu o altă idee inedită.

Soare vrea ca, într-o acțiune de voluntariat a acestora, studenți cu rezultate bune și foarte bune la învățătură de la cele două universități din Pitești (de stat și particulară) să ia în grija lor elevi de liceu cu posibilități materiale reduse. Nu, nu ca să-i ajute financiar, ci ca să-i „mediteze”, (evident fără bani) la diverse materii, pregătindu-i astfel pentru examenul de admitere la facultate. Selectarea studenților și a elevilor va fi făcută cu conducerile universităților și, respectiv, liceelor și cu ajutorul Inspectoratului Școlar. Repetăm, studenții aleși ar urma să se implice doar dacă doresc ei, pe bază de voluntariat. În cazul în care își vor da acceptul, aceștia vor deveni un soi de big brother, de frați mai mari pentru elevii de liceu pe care îi vor medita.

Detaliile proiectului vor fi puse la punct în următoarea perioadă, astfel încât demersul să se materializeze la începutul anului viitor. Prefectul Cristian Soare precizează că proiectul va debuta cu 20-25 de studenți și tot atâția elevi, dar că va fi extins pe parcurs dacă se va dovedi unul de succes.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90