Donaris 930 x 122

FILMUL_POZITIA_COPILULUI_IN_PITESTI

EXCLUSIV! Adrian Prodănel îi dă replica deputatului nemulțumit de „Poziția copilului”!

Filmul „Poziția copilului” a fost criticat azi de la tribuna Parlamentului.

Deputatul PSD de Vaslui Victor Cristea, secretarul comisiei de învățământ din Cameră, a acuzat limbajul vulgar, faptul că pelicula i-ar înfățișa pe români ca pe niște inculți și că ar denigra învățământul românesc. Mai mult decât atât, parlamentarul a dat de înțeles că străinii au premiat filmul cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin nu pentru că ar fi fost de calitate, ci, mai degrabă, pentru a face de râs învățământul de la noi și pentru a-l da în lume ca exemplu negativ.

Figurant în filmul „Poziția copilului”, în care apare într-o singură scenă, omul de afaceri piteștean Adrian Prodănel (foto, în costum și cravată), fost consilier municipal PSD, îi dă replica deputatului cu care este coleg de partid.

„Fiecare are dreptul la o părere. Iarăși, e dreptul dânsului că și-a exprimat opinia în Parlament. Din punctul meu de vedere, însă, nu are dreptate! E adevărat că în film, pe alocuri, dar rar, există un limbaj mai dur. Dar este limbajul pe care îl întâlnim în viața de zi cu zi! Pe de altă parte, este un tip de limbaj pe care îl auzim, de exemplu, în mai toate filmele americane și nimeni nu se supără! Filmul a fost premiat, și nu vorbim de orice premiu, ci de Ursul de Aur, nu pentru că străinii ar fi vrut să facă de râs învățământul românesc și să-l dea ca exemplu negativ, cum înțeleg că ar fi sugerat domnul din Parlament. În niciun caz! Sigur, calitatea învățământului românesc poate fi discutabilă, dar nu de aceea a fost premiat filmul! Oricum, nu sunt eu în măsură să comentez…”, afirmă Adrian Prodănel într-o declarație în exclusivitate pentru ePitesti.

Iată ce a spus astăzi, de la tribuna Parlamentului, deputatul Victor Cristea: „Cu câteva luni în urmă, am văzut cu un coleg de-al meu filmul „Poziția copilului”. M-a impresionat foarte mult… După un timp aud că a fost premiat. Am vrut să ies din sală când a început filmul! Plin de înjurături și bătaie de joc la adresa învățământului românesc! Păi, și noi venim să îi mai dăm și bani artistului ca să ne denigreze și ca să ne facă inculți și pe profesorii care au făcut un nume țării acesteia? Noi venim acum să îl și apărăm ca el să înjure învățământul românesc! Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în filmul ăla numai nişte obscenităţi, trivialităţi, înjurături! Copilul către mamă îi spunea tot felul de lucruri urâte! Cu ce bani a făcut acest film? Cu banii lui, din salariul lui? Cred că trebuie mai multă atenție. Eu știu că în Constituție este dreptul de exprimare, dar dreptul de exprimare prin muncă, prin roadele muncii. Noi mergem în Europa să ne vindem inteligența și nu să ne vindem înjurăturile și să îi învățăm și pe ăia să înjure!”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90