New Profesional Consult 930 x 122

Rovana_si_expoz

EXCLUSIV! Alo, doamna Plumb? Cazul deșeurilor toxice din Câmpulung începe să pută ciudat!

Bomba zilei de azi a amorsat-o prefectul județului prin anunțul potrivit căruia Mariana Ionescu este în continuare director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Argeș!

MARIANA_IONESCUPoftim? Da, am înțeles și ați înțeles bine! Mariana Ionescu (foto 2) a fost „demisă” de ministrul Mediului, Rovana Plumb, pe 2 octombrie, în seara incendiului de la depozitul de deșeuri periculoase și nepericuloase de pe fosta platformă ARO Câmpulung, dar ea se află pe mai departe în funcție! Demiterea și motivul demiterii au fost anunțate pe 2 octombrie printr-un comunicat de presă (foto 3 și 4) postat cu data de 3 octombrie pe site-ul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și semnat „Biroul Relații cu Publicul și Mass Media”. Potrivit comunicatului, ministrul Rovana Plumb se afla în Bruxelles în momentul în care a decis demiterea. Comunicatul poate fi citit și acum pe site.

COMUNICAT_MINISTERUL_MEDIULUI_DEMITERE_MARIANA_IONESCU_1Bun, dar care demitere din moment ce prefectul Cristian Soare a afirmat astăzi că director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Argeș este tot… Mariana Ionescu? Ciudat, nu? De ce s-a grăbit Rovana Plumb să anunțe chiar în ziua incendiului, când, firesc, subiectul era cap de afiș la televiziuni, o demitere care, de fapt, nu există?

COMUNICAT_MINISTERUL_MEDIULUI_DEMITERE_MARIANA_IONESCU_2Amintim că în anul 2010 societatea comercială Global Eco Center SRL, cu sediul central în Iași, a obținut autorizație de mediu pentru deschiderea în Câmpulung a unui depozit, printre altele de colectare și tratare a deșeurilor periculoase și nepericuloase. Autorizația a fost dată de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești, instituție condusă atunci, ca director executiv, ca și acum, de Mariana Ionescu. Global Eco Center SRL și-a deschis depozitul pe fosta platformă ARO, într-un spațiu închiriat de la Landmark Management, firma care, cu ani în urmă, a preluat fosta platformă pe care se fabricau cunoscutele mașini de teren. În 2012, autorizația de mediu a fost revizuită.

La ora incendiului, potrivit primarului municipiului Câmpulung Muscel, Călin Andrei, în depozit se aflau și circa 35 de kilograme de șlamuri de cianuri. Garda de Mediu a dat asigurări că cianurile se aflau în altă hală decât cea afectată de incendiu. Conform autorităților, în incendiu ar fi ars uleiuri uzate și filtre auto uzate, iar calitatea aerului și a apei din zonă nu ar fi avut deloc de suferit.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3