EcoMoto 930×122

autobuz

EXCLUSIV! ÎN PITEȘTI AR PUTEA CIRCULA AUTOBUZE ELECTRICE DIN CEHIA

Un autobuz electric fabricat de unul dintre cei mai mari producători de profil din Cehia a fost testat astăzi pe linia 104 din Bucureşti. Un astfel de autobuz va fi testat şi în Piteşti.

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Primăria Piteşti are în plan cumpărarea în anul 2015 a 40 de astfel de autobuze, elaborând deja în acest sens un „Plan de mobilitate urbană”. Pentru achiziţionarea autobuzelor va fi organizată licitaţie.

Municipalitatea nu a anunțat încă un termen până la care ar urma să aibă loc licitația. Banii sunt, însă, prevăzuţi în bugetul local pentru anul în curs cu această destinaţie. Cornel Ionică, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului, ne-a declarat că un astfel de autobuz electric va fi testat şi în Piteşti în luna aprilie.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Amintim că alte 70 de autobuze care utilizează combustibili clasici vor ajunge în curând în Pitești de la producătorul Solaris din Polonia. (Foto: ratb)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90