930×122 CAPRA 5

Exclusiv: Casa Regala inaugureaza constructia Catedralei Episcopale si Regale la Curtea de Arges

mm Curtea de Arges. 8 mai 2009. Casa Regala.
Duminica, 10 mai, de Ziua Regalitatii, Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei se vor afla la Curtea de Arges pentru a pune piatra de temelie a viitoarei Catedrale Episcopale si Regale, inaltata de Episcopia Argesului si Muscelului la initiativa si cu sprijinul Casei Regale a Romaniei.
Intre orele 10.30 – 11.30, Familia Regala va participa la Sfanta Liturghie oficiata de Prea Sfintitul Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului.
Incepand cu ora 11.30, va avea loc Slujba de sfintire a locului viitoarei Catedrale Episcopale si Regale cu hramul Sf. Filofteia si Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil, care se va construi pe un teren aflat in proprietatea Episcopiei Argesului si Muscelului, parte a manastirii. Altetele Lor Regale si PS Calinic vor pune piatra de temelie a edificiului.
La ora 12.00, in Palatul Episcopal, PS Calinic si Principesa Mostenitoare Margareta vor semna Protocolul dintre Episcopia Argesului si Muscelului si Casa Regala a Romaniei referitor la inaltarea Catedralei.
Apoi, la invitatia Prea Sfintitului Calinic, Altetele Lor Regale vor lua parte la un pranz privat la Palatul Episcopal.
Prin initierea acestei constructii, Familia Regala a Romaniei reinnoada traditia suveranilor romani, ctitorii de lacasuri de cult. Proiectul reprezinta, de asemenea, o manifestare a legaturii istorice indisolubile dintre regalitate si Biserica Ortodoxa Romana.
Ionut Musceleanul

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3