930 x122 grota rece

ANI

EXCLUSIV! Consilier județean din Argeș, găsit incompatibil de ANI

Un consilier județean din Argeș a fost găsit în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

Este vorba de PSD-istul Dorin Mărășoiu. Potrivit ANI, Mărășoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada  7 iunie –12 august 2011 (în aceea perioadă nu era consilier județean), întrucât a deținut simultan funcţia publică de șef birou la Biroul Inspecţia Silvică Argeş şi, respectiv, de administrator al S.C. Ocol Silvic Privat Stejarii Muscelului S.R.L., din județul Argeș.

Agenția Națională de Integritate precizează că astfel Dorin Mărășoiu a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din legea nr.161/2003, potrivit cărora funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul societăților comerciale, precum și dispoziţiile art. 96, alin. (1) din aceeași lege, potrivit cărora funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice și pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

ANI adaugă că Dorin Mărășoiu a fost informat în legătură cu verdictul său. Consilierul are acum posibilitatea legală să conteste în justiție concluzia inspectorilor de integritate. Dacă instanța de judecată va decide că ANI are dreptate, Mărășoiu își va pierde funcția de consilier județean.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90