NOR CURIER 930X122

toxic

EXCLUSIV! Depozitul de substanțe toxice din Argeș, luat la ochi de autoritățile de la București

Autoritățile centrale se implică în problema depozitului de substanțe toxice din Câmpulung-Muscel afectat azi de un incendiu.

Mâine (3 octombrie) dimineață, în jurul orei 10, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu vor veni la fața locului. Opinia publică așteaptă din partea instituției o clarificare a situației acestui depozit, depozit care adăpostește și zeci de kilograme de șlamuri cu conținut de cianuri (autoritățile spun că incendiul a avut loc nu în hala în care sunt depozitate și șlamurile cu cianuri). Amintim că, potrivit prefectului de Argeș, Cristian Soare, societatea care deține depozitul de pe fosta platformă ARO Câmpulung a fost amendată recent de Garda de Mediu Argeș. Conform aceleiași surse, amenda s-a ridicat la 1 miliard de lei vechi și a fost dată pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor. În plus, firma a fost notificată de Garda de Mediu Argeș ca până pe 13 octombrie inclusiv să își rezolve problemele constatate. Comisarii Gărzii de Mediu Argeș urmau ca pe 14 octombrie să se deplaseze la depozit pentru a vedea dacă societatea a îndeplinit ceea ce i s-a cerut.

Depozitul aparține societății Global Eco-Center, care are sediul central în Iași, și funcționează într-un spațiu închiriat de la SC Landmark Management SRL.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90