930 x122 grota rece

orașul reciclării

EXCLUSIV! PITEȘTIUL AR PUTEA AVEA PARC DIN… DEȘEURI RECICLABILE

Piteştiul s-a înscris la cea de a treia ediție a concursului „Orașul Reciclării”. Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, 46 de municipii și orașe din țară se luptă pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Cu cine concurează Piteștiul

Ceilalți competitori sunt Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 București, Câmpina, Câmpia Turzii, Călărași, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui și Zalău.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Care sunt criteriile

Criteriile sunt următoarele: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor și campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje.

Marele premiu: un parc

Câștigătorul va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 de euro, un spațiu inedit de relaxare, care va fi amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

Vor fi premiate și locurile 2 și 3

Vor fi premiate și ocupantele locurilor 2 și 3. Orașul care va urca pe locul 2 se va bucura o săptămână de vizita autocarului high tech din cadrul programului educațional „Laboratorul Verde al Reciclării”, autocar în care elevii claselor a III-a vor învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate pentru protejarea mediului. Localitatea care se va clasa pe locul 3 va beneficia de o campanie în valoare de 3.000 de euro de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje. (Foto: Expo Parc Pitești)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90