Donaris 930 x 122

poluare

EXCLUSIV! Poluare în zona Câmpulung!

Astăzi, în jurul orei 16:30, a fost semnalată prin sistemul unic de urgenţă 112 producerea unei poluări accidentale pe cursul râului Târgului, în aval de municipiul Câmpulung.

Sursa poluarii provine de la o proprietate privată, fostă unitate medicală, mai precis dintr-un bazin cu păcură folosită în trecut pentru încălzirea unităţii spitaliceşti, deversarea ajungând în rețeaua pluvială a Câmpulungului. La locul incidentului s-au deplasat prefectul Cristian Soare, comisari ai Gărzii de Mediu și reprezentanți ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Administraţiei Bazinale Argeş-Vedea şi ai Poliţiei, atât pentru a limita şi elimina efectele deversării, cât şi pentru a depista sursa poluării şi cauzele exacte.

Potrivit autorităților, la această oră situaţia este sub control. Instituția Prefectului informează că au fost instalate pături absorbante şi baraje în zonele Apa Sărată-Câmpulung şi Furnicoşi-Mihăeşti şi că nu sunt afectaţi în niciun fel consumatorii din Câmpulung sau din localităţile din aval.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90