930×122 CUMPANA 5

apa calda

calorifer1

EXCLUSIV! S-A APROBAT: CĂLDURA ȘI APA CALDĂ ÎN PITEȘTI SE IEFTINESC!

Consiliul Local a aprobat în urmă cu puțin timp ieftinirea căldurii și a apei calde pentru piteștenii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Proiectul de hotărâre în acest sens propus de primarul Tudor Pendiuc a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Prin urmare, la 1 octombrie prețul gigacaloriei pentru populație va scădea de la 245 la 200 de lei.

Citiți și: Argeș. Accident cu trei mașini pe drumul Pitești – Curtea de Argeș

Asta va însemna că piteştenii care sunt branşaţi la sistemul centralizat de termoficare, circa 25.000 de apartamente, ar urma să plătească în iarna care vine facturi mai mici cu 20% faţă de iarna trecută. De exemplu, dacă o familie a plătit iarna precedentă 350 de lei pe lună, la iarnă va achita 280 de lei. Două sunt motivele invocate de primar pentru ieftinire: unul social (necesitatea ca populația să fie ajutată să treacă mai ușor peste iarnă) și unul economic (construirea centralelor termice de cartier au redus costurile de producere a agentului termic).

Potrivit Primăriei, cu noul preț Piteștiul se va situa sub media națională, care este de 227 de lei pentru o gigacalorie. Conform aceleiași surse, cea mai scumpă gigacalorie din țară este în municipiul Constanța, 381 de lei.

Citiți și: Pitești: A intrat într-o mașină și a fugit de frică! Era drogat!

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90