930×122 CAPRA 5

Pitesti

FRATELE LUI NICOLESCU: UNDE E INDUSTRIA DE ALTĂDATĂ A PITEȘTIULUI?

Astăzi se împlinesc 627 de ani de la prima atestare documentară a Piteştiului, ocazie cu care am stat de vorbă cu unul dintre foștii primari ai urbei, Valeriu Nicolescu. Ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani, Valeriu Nicolescu (fratele mai mare al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeș, Constantin Nicolescu, acum în închisoare, condamnat pentru fapte de corupție) locuieşte în Bucureşti, dar încă mai vizitează oraşul pe care l-a condus.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Valeriu Nicolescu deplânge faptul că de industria Piteștiului s-a ales praful din 1990 încoace.

„Dintr-un oraş industrial, care înainte de 1989 se afla pe locul 4 în țară din punct de vedere economic, nu a mai rămas mare lucru, din păcate. Aici este problema numărul 1 a municipiului, cred eu. Este greu să dai soluţii, dar e nevoie de investiţii, iar Piteştiul merită acest lucru. Crearea de noi locuri de muncă, stabilitatea locurilor de muncă şi asigurarea unui nivel minim de civilizaţie pentru locuitori sunt condiţii esenţiale pentru dezvoltare.”, ne-a declarat Valeriu Nicolescu.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Absolut corect! Având, însă, în vedere că fratele lui mai mic a fost nu oricine în Argeș, ba din contră, îi recomandăm să îl întrebe chiar pe Constantin Nicolescu, dar și pe alți foști colegi de-ai săi din PSD cum de industria Piteștiului a ajuns la pământ. Și să le comunice piteștenilor răspunsurile, eventual tot prin intermediul nostru.

Amintim că Valeriu Nicolescu a fost viceprimar al Piteştiului, primar al municipiului între 1974 și 1982 şi consilier local ulterior Revoluției, până în 2008. În perioada în care a ocupat funcția de primar a apărut şi Simfonia Lalelelor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3