Donaris 930 x 122

electorali

EXPERŢII PENTRU SECŢIILE DE VOTARE, GREU DE GĂSIT

Municipalitatea Piteşti are probleme în a găsi oameni interesaţi să fie preşedinţi şi locţiitori ai preşedinţilor secţiilor de votare din municipiu! Cetăţenii evită să se mai înscrie deoarece se tem de responsabilitatea care le revine, regulile fiind înăsprite de noua legislaţie electorală.

Citiți și: Exclusiv. Tragedie în Pitești: Tânără de 34 de ani decedată subit. Avea un copil de 3 ani

Viceprimarul Cornel Ionică spune că municipalitatea aşteaptă ca cetăţenii să se înscrie, totuşi, în rândurile experţilor electorali, mai ales că activitatea va fi remunerată.

Conform noii legislaţii electorale, preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi din rândurile experţilor electorali. În acest sens este în curs de constituire Corpul Experţilor Electorali, care va funcţiona în premieră în alegerile locale din iunie 2016. Admiterea în Corpul Experţilor Electorali se face fie pe baza unei recomandări a Autorităţii Electorale Permanente (pentru persoanele care au mai fost preşedinţi sau locţiitori în secţiile de votare), fie pe bază de examen (pentru persoanele care nu au mai fost preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare).

Citiți și: Sancțiuni mari pentru oamenii care nu fac acest lucru

Primăria Piteşti anunţă că persoanele interesate pot completa o cerere pentru admiterea în Corpul Experţilor Electorali, pe care, împreună cu o copie după actele de identitate şi de studii, o pot depune fie la Primărie, fie la sediul AEP din Prefectura Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3