930×122 CAPRA 5

garapitesti

Fantoma dintre sine

Era o perioada cand cererea de locuinte sociale la Pitesti depasea cu mult fondul locativ aflat in administrarea municipalitatii. In timp, numarul cererilor s-a diminuat, gratie investitiilor in blocuri cu fonduri de la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), achizitionarii de apartamente sau eliberarii unor imobile de gradinitele pe care le gazduiau. Chiar si asa, nu strica sa ai la dispozitie imobile pe care sa le poti folosi asa cum consideri de cuviinta.

Iar cand un asemenea imobil se ridica la Gara, adica intr-un loc cu vizibilitate maxima, ideal este sa fie si finalizat. La Gara la Pitesti, insa, exista o adevarata fantoma dintre sine, si anume blocul G1 care nici pana acum nu a fost finalizat.

Constructia blocului G1 de la Gara a fost sistata in 1991. A fost ridicata structura de rezistenta, au fost imbracate cateva cadre cu placi de beton, dar totul a incremenit la un moment dat si asa a ramas. Lipsa de fonduri a facut ca blocul sa fie napadit de buruieni si sa devina locuinta pentru aurolaci si toaleta publica de ocazie.

Autoritatile de la Pitesti au incercat sa includa acest bloc pe lista ANL pentru a obtine finantare, dar fara noroc. De trei ori s-a incercat, nu s-a dat insa unda verde de la Guvern. Alte imobile din alte parti ale tarii au primit fondurile necesare, la Pitesti nu s-a putut. Si acum blocul se afla pe lista ANL la propuneri din partea autoritatilor locale, dar se pare ca tot fara sperante.

Nu se stie nici acum care va fi soarta acestui bloc. De la Primarie ni s-a spus ca este chiar posibil ca blocul sa fie daramat, asta daca se va constata ca structura sa de rezistenta este afectata. In orice caz, trebuie facuta o expertiza inainte de a incepe orice gen de lucrare.

Obligatoriu va trebui sa fie facuta o lucrare de consolidare daca se va hotari mentinerea structurii actuale. Pana una-alta, insa, cladirea se inalta sinistra langa sinele de cale ferata, asemeni unei fantome a trecutului care nu vrea sa se mai desprinda de vremuri care par demult apuse.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3