930 x122 grota rece

sevastian_tudor001

FC Arges, extrema urgenta! Sevastian Tudor: „Poate ca o coabitare cu un alt investitor ar fi o solutie mai buna”

Situatia echipei FC Arges Pitesti este una cat se poate de delicata in momentul de fata. Desi oficialii clubului anunta ca vizeaza promovarea in prima Liga, faptul ca nu s-au facut transferuri, la un lot care abia a scapat sezonul trecut de retrogradarea in Liga a III-a, dar mai ales problemele financiare fac ca perspectivele sa fie sumbre. In acest context, cand si suporterii sunt impotriva echipei de conducere a clubului, au aparut si probleme cu prelungirea protocolului incheiat cu municipalitatea pentru folosirea stadionului Nicolae Dobrin. Sevastian Tudor, directorul Teatrului din Pitesti, a scris cateva carti despre sport si despre FC Arges in special, iar acum, in calitate de consilier local, a luat cat a putut partea echipei. In interviul care urmeaza, insa, Sevastian Tudor vorbeste pentru prima data despre posibilitatea ca la Pitesti sa apara o noua echipa.

Cum vedeti situatia echipei in momentul de fata?
In calitate de spectator al fotbalului, dar si de cunoscator al fenomenului – in sensul ca am avut tangente cu fotbalul argesean si cu fotbalistii pitesteni, cu echipa, am si scris despre fotbalul din Arges – cred ca la ora actuala FC Arges este intr-un impas. Este o situatie dificila, pornind de la faptul ca in campionatul recent incheiat a incheiat, practic, penultimul loc care dadea dreptul la ramanerea in Liga a II-a. Ori, daca ne gandim bine, in urma cu doi ani ne luptam si bateam pe Dinamo Bucuresti cu 3 goluri diferenta in Trivale, ca echipa juca foarte bine, indiferent ca era acasa sau in deplasare.

„Spectatorii si suporterii adevarati nu mai au rabdare”

S-a putut observa o anumita tenta de adversitate din partea unor consilieri locali la adresa conducerii clubului, a problemelor de acolo. De unde aceasta atitudine?
Eu m-am abtinut de la comentarii in sedinta Consiliului Local deoarece in precedentele sedinte in care a fost dezbatut acel protocol eu am spus ca trebuie sa ajutam acest club, clubul fanion al Argesului, ca el trebuie sa ramana pe stadion, sa joace acolo unde a jucat intotdeauna. Acum situatia este din ce in ce mai dificila pentru ca spectatorii si suporterii adevarati nu mai au rabdare. Deja observa ca au trecut doua campionate si nu s-a intamplat mai nimic bun. Este si normal ca ei sa incerce acum sa determine Consiliul Local sa ia anumite masuri, sa se ocupe de acest club. E o dorinta fireasca, dar acest lucru necesita foarte multe discutii si analize concrete.
In ce sens?
Adica nu era pregatita o asemenea discutie pentru sedinta in care a fost dezbatut protocolul.

„Cel putin 3 ani ne-ar trebui sa ajungem in Liga I”

Se pune problema infiintarii unui nou club de catre municipalitate?
Din cate stiu eu, deocamdata nu. Infiintarea unui club necesita mai multe etape. Sa infiintezi un club nou e nevoie fie sa mergi pe structura unui club existent, deja prin Liga a III-a cel mult, sa-l preiei, ceea ce acum e foarte greu dupa ce s-au acordat licentele, fiindca nu se mai poate schimba nimic, ma refer la o promovare, daca ii schimbi institutia sau societatea care o finanteaza ori denumirea. Asa s-ar mai pierde timp. Cel putin 3 ani de zile ar trebui ca sa ajungem in Liga I, si asta in conditiile unei bune organizari, unei bine finantari.
Credeti ca aceasta ar fi o solutie oportuna?
Nu stiu, nu am toate elementele necesare unei analize competente, nu cunosc nici ceea ce exista la FC Arges la ora actuala din punct de vedere financiar, nu stiu nici ce procent are Consiliul Local la acest club. Consiliul Local a cerut documente cu date concrete de la club pentru a putea discuta si a lua anumite decizii. Asa, pe ce se stie acum, este imposibil sa facem o astfel de discutie.
Ce sfat i-ati da patronului echipei pentru ca aceasta sa iasa din impas?
Este usor sa dai sfaturi din afara. Poate ca o coabitare cu un alt investitor ar fi o solutie mai buna. De asemenea, daca nu este posibil sa se continue in conditii de performanta, atunci cred ca ar fi necesar sa dea majoritatea actiunilor altcuiva care doreste sa faca performanta. Si care are putere economica.

„Iti trebuie bani si lot. Nu stiu daca cele doua elemente sunt intrunite acum la FC Arges”

Credeti ca acum nu exista dorinta pentru performanta, nici putere economica?
Nu cunosc toate aceste elemente. Dar in cazul in care nu poate accede la performanta cred ca ar fi cazul sa ceara sprijinul si sa gaseasca pe cineva care sa vina la echipa, alaturi de el sau singur, in functie de cum se vor intelege. Sa ataci o promovare iti trebuie in primul rand bani, si in al doilea rand lot. Ori, nu stiu daca in momentul de fata cele doua elemente sunt intrunite la FC Arges.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90