930×122 POSADA 5

prognoza meteo

Fenomene meteo extreme: ploi, vijelii puternice, grindină, tunete şi fulgere

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, 22 mai – 19 iunie.

Citiți și: Informare oficială! Ce vreme ne așteaptă în octombrie

Potrivit prognozei ANM, în următoarea perioadă vremea se va menține caldă, dar ne aşteptăm și la ploi, vijelii puternice, grindină, tunete şi fulgere. Vor fi perioade cu averse însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Ploile vor avea caracter torenţial și se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, iar riscul pentru inundații se va menține ridicat.

Citiți și: Vara se lasă așteptată. Vremea severă pune stăpânire pe România

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 22-29 mai 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 29 mai – 5 iunie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, dar și deficitară în nord-vest și centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 5-12 iunie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 12-19 iunie 2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre excedent în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Foto descriptiv: Stirile Kanal D

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3