EcoMoto 930×122

Festivitate in cinstea nou-promovatei FC International

Curtea de Arges. 15 iunie 2009. Fotbalistii de la FC International, echipa recent promovata in Liga I, au fost intampinati ieri, la Curtea de Arges, de sute de sustinatori, care au sarbatorit patrunderea, in premiera, a unei echipe din localitate pe prima scena a fotbalului romanesc. Fotbalistii au fost intampinati cu flori pe platoul din fata Bisericii Domnesti, apoi au vizitat monumentul istoric datand din secolul al XIV-lea. A urmat o festivitate in cadrul careia primarul municipiului Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, le-a inmanat diplome de merit fotbalistilor, membrilor echipei tehnice si oficialilor clubului.Va aduc salutul locuitorilor din Curtea de Arges, care va asteapta de mult. Noi vom fi cu sufletul langa dumneavoastra, va vom incuraja si ne vom mandri ca purtati numele orasului nostru, a spus primarul Diaconu. La randul sau, finantatorul echipei, omul de afaceri Benone Lazar, a multumit autoritatilor locale pentru sprijinul oferit in ultimii ani, prin concesionarea stadionului si prin asigurarea unui teren pentru amenajarea bazei de pregatire.Echipa trebuia sa fie legata de un nume, si va fi legata de numele orasului Curtea de Arges si de amintirea intemeietorului Basarab I. Asa cum Basarab I a invins la Posada armatele ungare imbracate in armuri, tot asa sper sa invingem si noi marile echipe din Bucuresti, a spus Benone Lazar.

Potrivit informatiilor de pe site-ul oficial, echipa FC International Curtea de Arges a fost fondata, in anul 2000, de omul de afaceri Benone Lazar, numindu-se la inceput FC International Pitesti. A activat in Divizia C inca din primul an, terminand campionatul pe primul loc si reusind promovarea in Divizia B, unde a jucat pana in sezonul 2004-2005.

A urmat o pauza de doi ani, iar in sezonul 2007-2008 echipa si-a reluat activitatea in seria a patra din Liga a III-a. A promovat imediat in Liga a II-a, iar la sfarsitul acestui sezon, FC International Curtea de Arges a reusit promovarea in Liga I, ocupand pozitia a doua in seria a II-a.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90