Eurial 930 x 122

parcare

Fiecare apartament cu locul lui de parcare

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat ca municipalitatea are o ambitie aparte pentru anul in curs. Astfel, eforturile municipalitatii sunt indreptate spre crearea a cat mai multor locuri de parcare, astfel incat la fiecare apartament din oras sa corespunda un loc de parcaj.

Mai este insa destul de mult pana a se atinge acest deziderat, dar lucrarile sunt in toi. Administratia Domeniului Public face parcari in prezent in zonele Faget, Nord, Prundu si Trivale, toate in apropiere de blocuri.

Acolo unde va fi nevoie sa se umble la spatiul verde pentru crearea parcarilor, vor fi plantati copaci in locul gazonului indepartat, a spus Pendiuc. Actiunile intense pentru crearea de noi locuri de parcare nu sunt intamplatoare, ele avand legatura cu proiectul prin care municipalitatea doreste sa introduca taxarea la parcarile de la blocuri.

Cornel Ionica, viceprimarul municipiului, ne-a declarat in acest sens ca este posibil ca proiectul sa fie implementat de abia la anul, tocmai pentru a permite ADP sa creeze cat mai multe locuri unde cetatenii sa isi lase masinile in siguranta.

In anul in curs, Administratia Domeniului Public Pitesti a realizat peste 2.000 de locuri de parcare, tinta fiind sa se ajunga la 3.000 de locuri pana in luna august a anului 2011. Chiar si asa, insa, exista in continuare deficit de locuri de parcare, masinile fiind mult mai multe, motiv pentru care atunci cand se va trece la implementarea proiectului de taxare a locurilor de parcare la blocuri se va recurge si la principiul licitatiei pentru atribuirea parcajelor din cartiere.

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90