NOR CURIER 930X122

    centenara.007

    Filosofie de viaţă la 100 de ani „Nu m-am supărat cu nimeni, niciodată!”

    De 51 de ani trăieşte fără soţul mult iubit cu care are două fete. Avea la momentul decesului acestuia 49 de ani. Acum, mai precis în august anul acesta, a făcut 100, iar joi, 4 octombrie 2012, a fost premiată de Primăria Piteşti. Este vorba de Profira Pleşu, cel mai nou membru al unui „club” destul de select, cel al „Piteştenilor centenari”.

    La 100 de ani, citeşte de zor (este pasionată de istorie şi de romane de aventuri), priveşte la televizor şi este perfect lucidă. Puterile nu o prea mai ajută, dar câţi din cei care ajung pe la 80 de ani chiar mai pot atât de multe? Se ţine tare, deşi anul trecut a avut o cumpănă mare.

    Din cauza unei răceli, după cum a povestit fiica sa, Rodica Bălescu, a avut chiar şi momente de delir, iar familia a crezut că se duce. „Am făcut comandă atunci la pompe funebre, credeam că se duce! Dar am îngrijit-o foarte atent şi şi-a revenit!”, spune cu ochii radiind de bucurie fiica sărbătoritei.

    A împlinit 100 de ani pe 16 august, iar primarul Tudor Pendiuc şi secretarul municipiului, Iosiv Cerbureanu, i-au făcut o vizită acasă. Nu cu mâinile goale, ci cu tort, albume cu Piteştiul, flori, diploma „Piteştean Centenar” (distincţie instituită chiar la începutul anului în curs) şi o sumă de bani numai bună în sezon de toamnă, conform hotărârii Consiliului Local.

    Când vine vorba despre „ingredientele” care au ajutat-o pe femeie să ajungă la această vârstă, totul pare foarte simplu. „Am avut o viaţă grea, dar nu m-am supărat pe nimeni, niciodată. Am ajuns la vârsta asta cu răbdare, cumpătare, fără mari pretenţii”, a mărturisit femeia.

    Dar câţi dintre noi putem să urmăm aceste sfaturi simple? „Văd că suntem în aceeaşi zodie (n.r. Leu), oare prind şi eu 100 de ani?”, a glumit primarul care şi-a exprimat speranţa ca tot mai mulţi piteşteni să ajungă la această vârstă venerabilă.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90