EcoMoto 930×122

    EXPLOZIE_BLOC_G_1_PITESTI

    Firma care deține depozitul din Câmpulung fusese amendată recent de Garda de Mediu! Amenda, usturătoare!

    Societatea care deține depozitul de substanțe toxice de pe fosta platformă ARO Câmpulung, depozit la care în această dimineață a izbucnit un incendiu, a fost amendată recent de Garda de Mediu.

    Aflat la fața locului, prefectul de Argeș, Cristian Soare, declară pentru ePitesti că amenda s-a ridicat la 1 miliard de lei vechi și a fost dată pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor. Mai mult, precizează prefectul, societatea a fost notificată de Garda de Mediu ca până pe 13 octombrie inclusiv să își rezolve problemele constatate. Potrivit lui Cristian Soare, comisarii Gărzii de Mediu Argeș urmau ca pe 14 octombrie să se deplaseze la depozit pentru a vedea dacă firma a îndeplinit ceea ce i s-a cerut.

    Prefectul adaugă că la această oră un echipaj al Gărzii de Mediu ia probe de aer din zonă pentru verificarea calității acestuia. Soare spune că în momentul incendiului în depozit se aflau 3.700 de tone de deșeuri. Amintim că, potrivit primarului municipiului Câmpulung Muscel, Călin Andrei, în depozit sunt deșeuri de substanțe uleioase și 35 de kilograme de cianuri.

    La fața locului sunt și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

    Pompierii, care acționează cu 3 autospeciale cu apă și spumă și cu o autoscară mecanică, au reușit să localizeze incendiul la depozitul care are două etaje. La puțin timp după producerea incidentului, a sosit și o ambulanță SMURD. În total, în acțiune sunt implicate peste 30 de persoane. Există și o victimă: un tânăr în vârstă de 26 de ani, angajat al societății care deține depozitul. Acesta a suferit arsuri de gradul I și II pe față și pe mâini și a fost transportat la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel.

    Se pare că incendiul a fost precedat de câteva explozii. Flăcările, care au distrus acoperișul halei din depozit afecată de incendiu, au produs mult fum.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3