SMART KIDS 930X122

Arges

FIRMELE CARE AU SPONSORIZAT ISU ARGEȘ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dat publicității lista sponsorizărilor de care au beneficiat în anul 2015 IGSU și unitățile sale din județe.

Citiți și: Exclusiv/Argeș. O mașină a căzut într-un râu!

Potrivit documentului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a primit două sponsorizări: de la SC Comesad Drumuri SRL și SC Imob Expert Consulting SRL.

Prima, de la Comesad, a constat în beton asfaltic și a avut o valoare de 8.680 de lei. A doua, de la Imob Expert Consulting, a fost în valoare de 2.211, 68 de lei și a constat în produse IT.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Conform Mediafax, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ISU Suceava şi ISU Timiş au primit cele mai mari sponsorizări, iar ISU Harghita şi ISU Galaţi, cele mai mici.

„Practica IGSU şi a inspectoratelor din subordine de a primi sponsorizări inclusiv de la firme pe care trebuie să le controleze pentru a se asigura că respectă normele de siguranţă la incendiu a fost dezbătută în spaţiul public după incendiul din 30 octombrie de la clubul Colectiv din Capitală.

Clubul funcţiona fără aviz de la ISU Bucureşti-Ilfov şi nu fusese luat în evidenţă, deşi angajaţi ai Inspectoratului fuseseră în control la acest local.

În urma incendiului din clubul Colectiv, în care 63 de persoane şi-au pierdut viaţa, ancheta procurorilor militari din Direcţia Naţională Anticorupţie care i-au pus sub acuzare pe Antonina Radu şi Petrică George Matei, ofiţerii de la ISU Bucureşti-Ilfov care au făcut controale în Colectiv, a relevat o practică a sponsorizărilor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă de către firmele controlate.

În opinia magistraţilor, „este greu de imaginat cum un agent economic care sponsorizează masiv ISU (…) va putea fi controlat cu obiectivitate de inspectori aparţinând acestei instituţii masiv sponsorizate şi eventual sancţionat drastic de aceştia.”, scrie Mediafax, explicând motivul pentru care ISU a comunicat această listă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3