Eurial 930 x 122

mircea-lucescu

Fiul subprefectului Carstoiu a coordonat operatia lui Il Luce

Fiul subprefectului Ion Cârstoiu a fost ieri în centrul atenţiei, având în vedere interesul manifestat de presă pentru cazul lui Mircea Lucescu, considerat a fi cel mai important antrenor român al tuturor timpurilor.

În calitatea sa de manager al Spitalului Universitar Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, s-a ocupat direct de Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior Doneţk, care a fost implicat vineri într-un grav accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală.

Mircea Lucescu a fost operat succes, este în Terapie Intensivă, intervenţia pentru îndepărtarea din cavitatea toracică a lichidului acumulată sub dren durând două ore, a anunţat, duminică seara, managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu.

„Antrenorul este în salon, este bine”, a spus managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Medicul Cătălin Cârstoiu a precizat că Mircea Lucescu a fost operat de o echipă de 11 medici, aceştia fiind alături de el la conferinţa de presă. El a adăugat că din echipă au făcut parte medicii Elena Copaciu, şeful Departamentului de Terapie Intensivă, Florin Chirculescu, şeful Departamentului de chirurgie toracică, Ioan Cordoş, şeful Clinicii de chirurgie toracică de la Spitalul „Marius Nasta” şi Dragoş Vinereanu, coordonatorul echipei medicale.

Cârstoiu a explicat că decizia de a-l opera pe Mircea Luecscu, deşi iniţial nu era luată în calcul, a apărut ca necesară după ultimul examen computer tomograf. „Aşa se întâmplă în medicină”, a adăugat Cârstoiu.

Medicii au spus că intervenţia chirurgicală la care a fost supus Mircea Lucescu a decurs bine, hematomul fiind cauzat de fracturile costale.

Kaia 555×222
eurial 570×90