NOR CURIER 930X122

pendiuc_base

Fluturasi electorali contrafacuti si dosare penale pentru primari

Pitesti. 6 decembrie 2009.
Inspectoratul de Politie Arges anunta ca in ultimele 24 de ore, mai multi cetateni din judet, printre care si membrii ai unor partide politice, primari sau viceprimari au fost surprinsi, cercetati si acuzati de raspandirea de materiale electorale dupa inchiderea campaniei electorale, sau chiar de oferirea de bani si alte bunuri pentru a obtine votul cetatenilor pentru un anunit candidat la presidentiale. In cauza au fost intocmite mai multe dosare penale.
In ziua de 05.06.2009 I.P.J. Arges a fost sesizat ca in noua localitati din judetul Arges: Campulung, Curtea de Arges, Pitesti, Stolnici, Tigveni, Bascov, Mioveni, Stilpeni si Calinesti au fost imprastiati ,,fluturasi,, cu imagini ale primarilor localitatilor vizate asociate cu imaginea lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din turul II. Dupa sesizaea organelor de Politie de catre reprezentantii PSD, in cauza au fost dispuse verificari in scopul identificarii persoanelor care se fac vinovate de aceasta activitate, organele de politie reusind deja identificarea a doi dintre suspecti, unul de 51 de ani si altul de 37 de ani, ambii din localitatea Stolnici. Acestia au fost sanctionati contraventional cu suma de 4500 lei, fiecare, potrivit art. 26 ind. 1 lit. t din Legea 370/2004. De asemenea sunt continuate cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor care se fac vinovate de raspandirea materialelor electorale si sanctionarea acestora potrivit legii.
Potrivit unui comunicat de presa al PDL Arges, democrat-liberalii nu s-ar afla in spatele fluturasilor care au umplut intreg Pitestiul aseara, si in care primarul Tudor Pendiuc era infatisat alaturi de Traian Basescu, invitandu-i pe pitesteni sa-l voteze. Acuzati ca s-ar afla in spatele acestei diversiuni, reprezentantii PDL se apara spunand ca vinovatul se afla chiar in randul PSD si ca totul este doar o lupta interna a membrilor PSD. Cert este ca mai multe zone importante din orasul Pitesti au fost impanzite sabmata seara cu aceste flayere in care apare Pendiuc incurajandu-i pe pitesteni sa-l voteze pe Basescu. Incidente electorale, soldate cu dosare penale au fost inregistrate in ultimele doua zile in mai multe localitati argesene printre cei implicati numarandu-se si primari sau viceprimari PSD.
BASCOV
In ziua de 05.12.2009, orele 11.50, primarul din Bascov a sesizat prin sistemul Apeluri de urgenta 112 ca reprezentantul unui partid politic ofera produse de uz casnic pentru a determina legatorii sa voteze cu Traian Basescu. In cauza a fost intocmit dosar de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si sanctionate de art.26 ind.4 din legea 370/2004, fapta pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
MARACINENI
In ziua de 04.12.2009, ora 20, 30, Dispeceratul Apeluri de Urgenta 112 a fost sesizat cu privire la faptul ca in jurul orei 19,10, pe raza localitatii Maracineni, in fata unui restaurant, primarul si viceprimarul au oferit bani anumitor persoane in scop electoral. Echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Pitesti s-a deplasat la fata locului si a efectuat cercetari, nefiind identificate persoane care sa fi primit sume de bani de la acestia. In cauza s-a intocmit dosar penal conform art.26, ind.4, alin.1, din Lg.370/2004 si sunt continuate cercetarile in vederea documentarii activitatii infractionale sesizate.
STEFANESTI
I.P.J. Arges a fost sesizat ca pe raza orasului Stefanesti si in satul Valea Mare – Streaua reprezentantii unui partid politic distribuie pachete cu alimente cetatenilor din satul respectiv. Echipa de cercetare a incidentelor electorale s-a deplasat la fata locului si a constatat ca un grup de persoane era adunat in fata unui imobil din zona Streaua. La fata locului au fost gasite doua pungi din plastic ce contineau alimente (bauturi racoritoare, faina si insemne si fotografii ale unuia din candidatii la presedintie). In urma audierii o persoana a declarat faptul ca cele doua pungi au fost ascunse pe marginea drumului de catre un minor cu varsta de aproximativ 10 ani, a carui identitate nu a putut fi stabilita. De asemenea in cauza au fost identificati doi principali suspecti: viceprimarul orasului Stefanesti si inca un cetatean din localitatea Stefanesti. Celor doi le-a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii prevazuta si sanctionata de art.26 ind.4 din legea 370/2004 fapta pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. Viceprimarul a mai fost prins si amendat cu 25.000 lei sub aspectul savarsirii de taximetrie electorala si la alegerile din primul tur de acum doua saptamani. Ion Mihalcea a fost surprins atunci de sapte ori in timp ce transporta, cu masina unui consilier, catre sectiile de vot persoane de etnie rroma.
Inspectoratul Judetean de Politie Arges asigura populatia ca va actiona ferm fata de orice incalcare a legii si va manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare. Totodata Inspectoratul Judetean de Politie Arges recomanda tuturor cetatenilor sa respecte legea si sa anunte la numarul unic de urgenta 112 orice fapta care incalca reglementarile electorale.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90