930 x122 grota rece

    urs

    Focar de turbare in Arges

    Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş (DSVSA) a decis să instituie o zonă de supraveghere de 30 de kilometri pentru un focar de rabie. Zona de protecţie în interiorul acesteia este de 10 kilometri, după ce un urs care a atacat doi vânători la Corbeni s-a dovedit că era turbat.

    DSVSA a cerut ieri Prefecturii convocarea Centrului Local de Combatere a Bolilor, iar în perioada următoare va fi efectuată o anchetă epidemiologică.

    Rezervorul natural al rabiei îl constituie vulpile, aşa încât autorităţile care administrează fondul de vânătoare vor evalua populaţia de vulpi şi de câini.

    Va fi demarat şi un program de vaccinare a vulpilor prin administrare de momeli vaccinare la vizuină, informează directorul DSVSA, Daniel Lupu.

    Mai mult, la 1 octombrie se anunţă a fi demarată şi vaccinarea pentru carnasierele domestice. Campania se derulează în octombrie, noiembrie şi decembrie.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90