930×122 CAPRA 5

wiki

Fondatorul Wikileaks, arestat pentru…”sex pe nepregatite”!

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat marti, 7 decembrie. Evenimentul s-a produs in Marea Britanie in baza unui mandat european emis de Suedia, informeaza Hotnews, citand agentia Reuters.

 

Omul care se face responsabil de cele mai mari scurgeri de informatii clasificate din istorie nu a fost arestat, cum s-ar crede, pentru aceste fapte asimilate de unele puteri cu spionajul. Australianul in varsta de 39 de ani este acuzat de „infractiuni sexuale”, dupa ce doua femei au depus plangeri impotriva sa!

Arestarea nu este insa intamplatoare. Assange a amenintat recent ca va dezvalui parola unui fisier „asigurare” pe care l-a pus la dispozitia vizitatorilor site-ului incepand cu luna iulie, in cazul in care autoritatile incearca sa ii intrerupa activitatea. 

Impotriva lui Assange exista 4 capete de acuzare – unul referitor la constrangerea victimelor, doua la molestari sexuale si unul de viol, toate comise in august 2010. Fondatorul Wikileaks neaga acuzatiile, dar a recunoscut ca a avut relatii sexuale cu doua femei in timpul unei vizite in Suedia din august. Avocatul sau sustine ca ancheta nu are nicio baza, ci face parte dintr-o campanie de incriminare.

In ultimele zile, Assange a spus prietenilor ca este convins din ce in ce mai mult ca Statele Unite se afla in spatele incercarilor procurorilor suedezi sa-l extradeze pentru a fi interogat, dupa publicarea telegramelor americane stanjenitoare.

Legislatia suedeza duce problema consimtamantului unui act sexual mai departe decat majoritatea altor legislatii, avand prevederi ce includ si refuzul de a folosi un prezentativ sau ruperea acestuia in timpul actului sexual. Astfel, un barbat poate fi acuzat de „sex pe nepregatite” – exact cum a patit Assange – si amendat daca duce la capat un act sexual consensual fara prezervativ, in conditiile in care partenera sa l-a rugat sa foloseasca acest mijloc de protectie.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90