930×122 CAPRA 5

curent

Forţă majoră la Hidroelectrica

Din cauza secetei, Hidroelectrica a activat marţi, 7 august, clauza de forţă majoră în contractele de vânzare a energiei electrice. Potrivit unui comunicat al companiei, Camera de Comerţ şi Industrie a emis „Avize de existenţă a cazului de forţă majoră” în toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate de Hidroelectrica. 

Această clauză va deveni efectivă pentru toate cele 23 de contracte ale societăţii. Hidroelectrica – societate care are o importantă sucursală şi în Argeş, mai precis la Curtea de Argeş – a fost obligată să activeze clauza de forţă majoră din cauza scăderii accentuate a debitelor pe Dunăre şi pe principalele râuri interioare, având în vedere şi prognozele hidrologice nefavorabile pentru următoarele luni.

Luna iulie 2012 a avut cele mai ridicate temperaturi înregistrate în ultimii 60 de ani şi valori hidrologice scăzute în toate sectoarele amenjate ale Hidroelectica.

Faţă de producţia bugetată pentru această lună, de 1.100 Gwh, Hidroelectrica va realiza, în actualele condiţii hidrologice, o producţie de doar 700 GWh, reprezentând un minim istoric de la înfiinţarea societăţii până în prezent.

Compania va reduce livrările de energie, proporţional cu reducerea producţiei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3